Κλινική δερματολογία

Ενημέρωση - πρόληψη - θεραπεία και παθήσεις

Κλινική Δερματολογία

Η κλινική δερματολογία αποτελεί κλαδο της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του δέρματος. Οι δερματικές παθήσεις οφείλονται σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το άγχος και οι μολύνσεις. Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στην παιδική ηλικία ή στην ενήλικη ζωή. Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του δέρματος είναι απαραίτητη, καθώς πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν ή να υποδηλώνουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Παθήσεις

Ορισμένες παθήσεις που αντιμετωπίζονται από την κλινική δερματολογία:


 • Ακμή

  Ακμή

  Η ακμή (Αγγλ.Acne Vulgaris) είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι ενώ η ακμή πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Η ακμή επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε κάποιο σημείο της ζωής τους δεν υπάρχει τρόπος ωστόσο να υπολογίσουμε πόσος χρόνος θα πάρει για να εξαφανιστεί πλήρως. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών (τεστοστερόνη) ανδρογόνων,σε βακτήρια αλλά και σε κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.
 • Δερματολογία για παιδιά

  Δερματολογία για παιδιά

  Άτυπα εξανθήματα, ιογενείς λοιμώξεις του δέρματος (μυρμηγκιές, τέρμινθος), ατοπική δερματίτιδα βαρειάς μορφής, σοβαρή ακμή, σπίλοι, κηλίδες, αιμαγγειώματα και άλλες καταστάσεις στους μικρούς ασθενείς, χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.
 • Δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων

  Δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων

  Η χαρτογράφηση σπίλων είναι μία διαδικασία κατά την οποία καταγράφεται ο αριθμός και η ακριβής θέση των σπίλων σε ολόκληρο το σώμα. Για την πραγματοποίηση της χαρτογράφησης χρησιμοποιείται ψηφιακό δερματοσκόπιο, με το οποίο ελέγχεται το μέγεθος, το σχήμα, το περίγραμμα και το χρώμα του κάθε σπίλου. Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης σπίλων αποθηκεύονται και έτσι ο δερματολόγος είναι σε θέση να παρακολουθεί ενδεχόμενες μεταβολές στους σπίλους σε βάθος χρόνου. Η πραγματοποίηση χαρτογράφησης σπίλων σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να εντοπίσει τα πρώτα συμπτώματα μελανώματος. Σε περίπτωση που γίνει έγκαιρη διάγνωση, το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί
 • Λεύκη

  Λεύκη

  Η λεύκη είναι μία νόσος άγνωστης ακόμα αλλά πιθανόν ανοσολογικής αιτιολογίας. Πιθανολογούμε δηλαδή ότι ο ίδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά των μελανινοκυττάρων του καταστρέφοντάς τα. Μερικές φορές συνυπάρχει με άλλα ανοσολογικής αιτιολογίας νοσήματα όπως π.χ αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα. Η λεύκη εκδηλώνεται ως σταδιακή και βραδεία εμφάνιση λευκωπών κηλίδων σε διάφορα μέρη του σώματος και συνήθως γύρω από το στόμα, τα μάτια, τα γεννητικά όργανα αλλά και σε περιοχές που δέχονται τριβή όπως π.χ τα χέρια ή τα πόδια.
 • Παθήσεις ονύχων

  Παθήσεις ονύχων

  Η ονυχοκύρτωσις ή κυρτονυχία είναι μια συνήθης παραμόρφωση των νυχιών, ιδιοπαθής ή συνηθέστερα επίκτητη δευτεροπαθής, όπου το σχήμα του κεράτινου δίσκου των νυχιών υπερκυρτώνεται αμφοτερόπλευρα, με αποτέλεσμα να έχει το σχήμα ανεστραμμένου U και τα ελεύθερα χείλη του νυχιού να εισέρχονται κάθετα εισφρύοντας στο δέρμα των παρωνυχίδων, προκαλώντας έτσι δευτεροπαθείς μικροβιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, οι οποίες καταστρέφουν σταδιακά την μήτρα του όνυχος.
 • Παθήσεις τριχών

  Παθήσεις τριχών

  Η αυξημένη τριχοφυΐα ή υπερτρίχωση αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα, δεδομένου ότι οι κανόνες αισθητικής της εποχής μας επιβάλλουν ένα μοντέλο γυναίκας με πρόσωπο και σώμα από τα οποία να απουσιάζουν τελείως οι τρίχες. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνδρες, για λόγους αισθητικής, ενοχλούνται από την τριχοφυΐα τους. Ετσι, η πλειονότητα των γυναικών αλλά και αρκετοί άνδρες έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα αντιμετώπισης της τριχοφυΐας με κάθε μέσο, που συχνά αγγίζει τα όρια του παραλόγου και που μεταφράζεται σε μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά και σε επιπρόσθετα προβλήματα, κυρίως ψυχολογικά, που πολλές φόρες καταλήγουν ακόμη και σε νευρώσεις. Οπωσδήποτε είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η τρίχα είναι ένα φυσιολογικό και αναγκαίο εξάρτημα του δέρματος, που σκοπό έχει να μας προφυλάξει. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η εμφάνιση αυξημένης τριχοφυΐας μπορεί να αφορά ένα πιο σοβαρό πρόβλημα και να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας υποκείμενης ενδοκρινικής ή άλλης νόσου, για τη διερεύνηση της οποίας θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον ειδικό γιατρό. Η παρουσία αυξημένης τριχοφυΐας αφορά δύο νοσολογικές καταστάσεις που ορίζονται ως α) υπερτρίχωση και β) δασυτριχισμός.
 • Τριχόπτωση

  Τριχόπτωση

  Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται καθημερινά κάποιες τρίχες, λόγω του γεγονότος ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. Περί τις 100.000 με 150.000 τρίχες βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή, κατά τις οποίες η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά. Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται. Η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχική διακύμανση. Αυτή η τριχόπτωση είναι η παθολογική. Έτσι δημιουργείται αραίωση στο κεφάλι διαφόρων βαθμών (στάδια αλωπεκίας σύμφωνα με τις κλίμακες Hamilton και Ludwig) η οποία ανάλογα με το μέγεθος της αραίωσης, ονομάζεται αλωπεκία.

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα 18:00 - 21:00
Τρίτη 11:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Τετάρτη 11:00 - 14:00
Πέμπτη 18:00 - 21:00
Παρασκευή 11:00 - 14:00
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Social Media

Προφίλ

Το Δερματολογικό Ιατρείο μας στο Γαλάτσι, καλύπτει όλο το φάσμα της κλινικής, αισθητικής και laser δερματολογίας...