Δερματοχειρουργική

με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στον τομέα της δερματοχειρουργικής

 

 

Δερματοχειρουργική

Η Δερματοχειρουργική είναι ο τομέας της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση καθώς και τη χειρουργική θεραπεία. Ασχολείται με αισθητικές επεμβάσεις όπως η εμφύτευση μαλλιών. Αλλά και με ποιό σοβαρές επεμβάσεις για την υγεία οπως είναι η αφαίρεση δερματικών όγκων, αφαίρεση προκαρκινικών (κερατοακάνθωμα) και καρκινικών βλαβών (βασικοκυτταρικό, ακανθοκυτταρικό επιθηλίωμα, μελάνωμα κ.α.) του δέρματος ή οι βιοψίες για την έγκαιρη διάγνωση. • Αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών βλαβών
  Αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών βλαβών :
  Αυτή περιλαμβάνει την αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών ογκιδίων όπως θηλώματα, σπίλοι (ελιές), κύστεις, λιπώματα, σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, κερασόχροα αιμαγγειώματα κ.α.
  Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (αφαίρεση με νυστέρι, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.
  Αντιμετώπιση προκαρκινικών και κακοήθων δερματικών βλαβών :
  Στην κατηγορία αυτή εμπεριέχονται βλάβες όπως:
  • ακτινικές υπερκερατώσεις
  • βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
  • ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα
  • κακόηθες μελάνωμα

  Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (απλή ή σύνθετη χειρουργική εκτομή με κρημνό ή μόσχευμα, χρήση laser, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.
 • Μέθοδοι αφαίρεσης σπίλων

  • DΕRΜΑ PLANNING (EKTOMH ΚΑΤ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗ)
  Η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται για σπίλους που παρουσιάζουν υπερέγερση από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να φτάνουν στο βάθος, στο επίπεδο του χορίου (π.χ υπερκερατωτικοί σπίλοι). Δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο για ύποπτους σπίλους, καθώς ενδέχεται τα κύτταρα που θα παραμείνουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος να συμβάλουν στην επανεμφάνισή του.
  • ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
  Συνήθης επιλογή των δερματολόγων, οι οποίοι χρησιμοποιούν διαθερμία ηλεκτρισμού, ραδιοκυμάτων ή υπερήχων ή υγρό άζωτο και διάφορα οξέα. Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται κυρίως σε μικρούς σπίλους και φακίδες χωρίς ύποπτα σημεία εξαλλαγής.
  • ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ LASER
  Η αφαίρεση σπίλων με laser είναι η διαδικασία κατά την οποία δέσμη φωτός χρησιμοποιείται για να θερμάνει κύτταρα ή ιστό με σκοπό την εξάχνωσή τους. Η δέσμη φωτός απορροφάται από το χρώμα του σπίλου, το οποίο διασπάται και έτσι καταστρέφεται το μόρφωμα. Καθώς το laser σφραγίζει τα αιμοφόρα αγγεία, δεν προκύπτει ανάγκη για καυτηριασμό ή ράμματα. Η μέθοδος ενδείκνυται για νέους, μικρούς ή επίπεδους σπίλους. Αντενδείκνυται για υπερεγερμένους, παλαιότερους, ευμεγέθεις και ύποπτους σπίλους που δεν έχουν διερευνηθεί με φωτοδιάγνωση και χαρτογράφηση. Η θεραπευμένη περιοχή παραμένει κόκκινη ή και πιο σκούρου χρώματος και ο σπίλος θα πέσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

 • Λήψη δερματικής βιοψίας

  Η βιοψία είναι μία διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή κλινική πράξη και αντίθετα με το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς, δε σχετίζεται πάντα με τον καρκίνο. Η ιστοπαθολογική ανάλυση από τον παθολογοανατόμο κατευθύνει ή/και επιβεβαιώνει τη διάγνωση με σκοπό τη σωστή θεραπεία του δερματικού νοσήματος.

 • Χειρουργική όνυχος

  Ονομάζεται Ονυχοκρύπτωσις (Onychocryptosis) ή Είσφρυση Όνυχος (Ingrown Toenail) μία συχνή φλεγμονώδης πάθηση του Μεγάλου Δακτύλου του Ποδός, όπου το παρωνύχιο φλεγμαίνει, μολύνεται από βακτήρια και μύκητες και σταδιακά υπερτρέφεται και υπερκαλύπτει τον κεράτινο δίσκο, ο οποίος μοιάζει σαν "να μπαίνει μέσα" στα μαλακά μόρια, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση της Ονυχοκρύπτωσης με την Ονυχοκύρτωση. Η διαφορά τους έγκειται στην κυρτότητα του κεράτινου δίσκου. Στην Ονυχοκρύπτωση ο κεράτινος δίσκος είναι ομαλός με ελαφρά κυρτότητα, ενώ στην Ονυχοκύρτωση ο Κεράτινος δίσκος είναι υπέρκυρτος

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα 18:00 - 21:00
Τρίτη 11:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Τετάρτη 11:00 - 14:00
Πέμπτη 18:00 - 21:00
Παρασκευή 11:00 - 14:00
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Social Media

Προφίλ

Το Δερματολογικό Ιατρείο μας στο Γαλάτσι, καλύπτει όλο το φάσμα της κλινικής, αισθητικής και laser δερματολογίας...