Αισθητική δερματολογία

για το πρόσωπο και το σώμα σας.


 

 • Μια από τις πιο γνωστές μη χειρουργικές παρεμβάσεις που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η ενέσιμη θεραπεία
  Η ενέσιμη θεραπεία χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες του μεσόφρυου, του ριζορρίνιου, του μετώπου, γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στα πλάγια της μύτης, γύρω από το στόμα, στο πηγουνι, στον λαιμό, στο μπούστο (άνω θωρακικό τοίχωμα) και σε άλλα σημεία.
  Εφαρμόζεται με μικρές ενέσεις στις ειδικές περιοχές που χρειάζεται και έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση ακόμα και την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων που μας προβληματίζουν.
 • Η εφαρμογή του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική μέθοδος που διαμορφώνει πρόσωπο νεανικό σε ελάχιστο χρόνο και βοηθά στο να διατηρεί τη φυσική του έκφραση που με τα χρόνια έχει χαθεί.
  Μια τέτοια θεραπεία ενυδατώνει το δέρμα, καθώς ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς και επιβραδύνει τη διάχυσή του από το χόριο προς την επιδερμίδα. Επίσης, προσδίδει ελαστικότητα και όγκο και αυξάνει την αντοχή του δέρματος ενισχύοντας την επουλωτική και αναπλαστική του ικανότητα.
  Αναλόγως της συγκέντρωσης και της πυκνότητας του υλικού που χρησιμοποιείται, επιτυγχάνεται στήριξη του περιγράμματος του προσώπου, γέμισμα όγκου (ζυγωματικά, χείλη, κάλυψη ρυτίδων (ρινοπαρειακές)) δίνοντας ένα αποτέλεσμα υγρού λίφτινγκ (liquid - lifting)
  Η εφαρμογή είναι σύντομη και ανώδυνη με χρήση τοπικής αναισθησίας ή αναισθητικής κρέμας και γίνεται με πιστοποημένα υλικά.
 • Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων που παράγουν τριχοφυΐα.
  Η δράση γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο στόχο, αφήνοντας ανέπαφη τη γύρω περιοχή όπου ψυχρός αέρας ή ψυκτικό υγρό ψεκάζει την επιδερμίδα.
  Έτσι επιτυγχάνεται προστασία και παράλληλα τοπική αναισθησία. Είναι μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, όπου έχουμε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο πρόσωπο και στο σώμα .Το laser παράγει φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας ,με αποτέλεσμα την επιλεκτική εστίαση ενέργειας στο θύλακα της τρίχας και την καταστροφή αυτής, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα.
  To laser ενδείκνυνται για όλες τις περιοχές στο πρόσωπο και στο σώμα, σε άνδρες και γυναίκες, με εξαίρεση την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
 • Η μεσοθεραπεία είναι μια ιατρική τεχνική πολλαπλών ενέσεων (μικροενέσεων), μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδόχων στο μεσόδερμα. Το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο). Αποτελεί μια επαναστατική ιατρική πράξη παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων όπως:
  • αντιμετώπιση ρυτίδων, ηλικιακή γήρανση δέρματος, φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών)
  • κυτταρίτιδα
  • ανεπιθύμητο τοπικό πάχος
  • ανελαστικότητα δέρματος (σύσφιξη)
  • ραβδώσεις(ραγάδες)
  Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια επαναστατική ιατρική πράξη παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα. Η μεσοθεραπεία προσώπου ενδείκνυται για:
  • αντιμετώπιση ρυτίδων
  • ηλικιακή γήρανση δέρματος
  • φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών)
 • Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) βασίζεται επι της ουσίας στην ενέσιμη χορήγηση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενούς – γι’ αυτό και η θεραπεία χαρακτηρίζεται αυτόλογη.
  Η αυτόλογη φύση της θεραπείας – λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς – την καθιστά απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες.
  Πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, η οποία κατά μέσο όρο επαναλαμβάνεται κάθε 20 ημέρες και σε γενικές γραμμές αρκούν 6 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, αν και ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση.
  Συστήνεται για την αντιμετώπιση της γυροειδούς, της ουλωτικής και της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες και τις γυναίκες, για την πρόληψη της τριχόπτωσης, αλλά και ως υποστηρικτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.
  Μοναδικές αντενδείξεις αποτελούν ο μη-ρυθμισμένος σακχαρώδης διαβήτης, η λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων, η μη-ελεγχόμενη υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια και οι αρρυθμίες.
 • Πρόκειται για νήματα νέου κολλαγόνου και ελαστίνης που ανασηκώνουν το δέρμα χωρίς ο γιατρός να κάνει τομές με το νυστέρι, να τραυματίσει τους ιστούς και γι αυτό το λόγο δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.
  Το πλεονέκτημά του λίφτινγκ με νήματα (αναίμακτο λίφτινγκ) είναι: νεανικό πρόσωπο χωρίς χαλάρωση, πόνο και τομές αλλά και ανανέωση δέρματος.
  Αν και ο όρος «λίφτινγκ» με νήματα προσώπου PDO είναι μάλλον «βαρειά κουβέντα», μιας και αυτά τα νήματα δεν ανορθώνουν σημαντικά τους ιστούς, είναι πάντως αρκετά αποτελεσματικό σε όλα τα περιστατικά με ήπια χαλάρωση σε μια και μόνο συνεδρία. Τα νήματα εισάγονται στις προβληματικές περιοχές του προσώπου (πόδι χήνας, ρινοπαρειακές αύλακες, γραμμές μαριονέττας, περίγραμμα χειλιών, οβάλ προσώπου) στο λαιμό και στο ντεκολτέ με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελονών και παραμένουν μέσα στο δέρμα ανασηκώνοντας τους ιστούς και βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την σύσφιξη και την ανανέωση.
  Αυτός ο μικροτραυματισμός της εισαγωγής και παραμονής των νημάτων διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα χαρίζοντας σφριγηλότητα.
  Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά τη διαδικασία και βελτιώνεται το επόμενο διάστημα, καθώς συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου και διαρκεί μέχρι 2 χρόνια.
 • Η χημική αποφλοίωση (χημικό peeling) προσώπου είναι μια διαδικασία απλή και με πολύ καλά αποτελέσματα, όσον αφορά την εμφάνιση του προσώπου. Πετυχαίνουμε:
  • Μείωση της λιπαρότητας
  • Μείωση των πόρων
  • Μεγαλύτερη λάμψη στο δέρμα
  • Βελτίωση σημαδιών, κηλίδων ή πανάδων
  • Σύσφιξη του δέρματος
 • Είναι μια πρόσφατη θεραπευτική μέθοδος με laser που αντιμετωπίζει το γηρασμένο δέρμα του προσώπου και τις ρυτίδες που υπάρχουν σε αυτό, καθώς και ουλές ακμής χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα και χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος.
  Στοχεύει το γηρασμένο ή προβληματικό κολλαγόνο, προκαλώντας θερμόλυση ενώ ενεργοποιεί ινοβλάστες για υπερνεοκολαγονογένεση και παραγωγή ελαστίνης εξαλείφοντας σταδιακά τις ρυτίδες της επιδερμίδας ή τις βλάβες από ακμή. Επίσης, χρησιμοποιείται και σαν συντήρηση μετά από θεραπεία με laser Erbium ή CO2.
  Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 1 με 1,5 μήνα. Η μέθοδος είναι γρήγορη με διάρκεια 10-20 min, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και δεν προκαλεί ερεθισμούς, παρά μόνο μία μικρή ερυθρότητα που διαρκεί λίγες ώρες.
 • Οι ευρυαγγείες, σε αντίθεση με τους κιρσούς, έχουν μικρή διάμετρο και βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα. Συνήθως, μπορεί κανείς να διακρίνει μεγαλύτερης διαμέτρου φλέβες, οι οποίες βρίσκονται πιο βαθειά κάτω από το δέρμα και οι οποίες καταλήγουν στις ευρυαγγείες και τις τροφοδοτούν με αίμα – δικτυωτές φλέβες (reticular veins).
  Οι ευρυαγγείες είναι ουσιαστικά παθολογικές φλέβες, στις οποίες οι βαλβίδες έχουν υποστεί βλάβη. Αυτό σημαίνει ότι στις ευρυαγγείες το αίμα ρέει σε κατεύθυνση αντίθετη από την φυσιολογική και σε μεγαλύτερο όγκο – αυτό οδηγεί στην διάτασή τους. Η παρουσία ευρυαγγειών στο πόδι είναι ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού – η κυκλοφορία του φλεβικού αίματος στο πόδι είναι διαταραγμένη, έστω και σε μικρό βαθμό.
  Οι ευρυαγγείες μπορεί να συνδυάζονται με την παρουσία κιρσών στο πόδι. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ανάπτυξης ιδιαίτερα έντονων ευρυαγγειών γύρω από τον αστράγαλο η οποία οφείλεται στην παρουσία κιρσών και φλεβικής υπέρτασης, που εκτός από την αντιαισθητική όψη που δίνει στο πόδι, είναι ένδειξη σημαντικής διαταραχής στην κυκλοφορία του αίματος.
  Εφόσον αποκλειστούν σοβαρότερα αγγειολογικά προβλήματα, οι ευρυαγγείες μπορούν να αντιμετωπιστούν με σκληρυντικές ενέσεις, KTP Laser ή ακόμα καλύτερα με συνδυασμό και των δύο.
 • Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού με σημαντική λειτουργική και ψυχολογική επίδραση. Η ηλικία, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οι τραυματισμοί, φλεγμονώδεις διαταραχές όπως η ακμή και μεταβολικές διαταραχές όπως ο διαβήτης είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε αλλοίωση της υφής, της όψης και της ελαστικότητας του.
  Αποτέλεσμα της επίδρασης αυτής είναι η εμφάνιση δυσχρωμιών, ουλών, ραγάδων, ατροφίας, ρυτίδων και κυτταρίτιδας. Οι τεχνικές ανάπλασης δέρματος παρουσιάζουν τις τελευταίες δεκαετίες αυξημένη ζήτηση. Στόχο έχουν να βελτιώσουν τις ατέλειες της επιδερμίδας και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου δίνοντας στο δέρμα μια νεανική υφή και σφριγηλότητα.
  Η δερμοαπόξεση με διαμάντι ή μικροκρυστάλλους (Diamond Dermabrassion) επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα για μείωση της λιπαρότητας, βελτίωση των λεπτών ρυτίδων, των υπερμελαγχρώσεων δίνοντας παράλληλα λάμψη αφαιρώντας τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και αφήνοντας ανέπαφα τα νεότερα και πιο υγιή κύτταρα.
  Οι μη επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης προσφέρουν τη δυνατότητα ενός άμεσου αποτελέσματος χωρίς να απαιτείται μακροχρόνιο διάστημα αποθεραπείας και παραμονής στο σπίτι. Έτσι είναι δυνατή η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.
 • Το Laser fractional NDYAG θεραπεύει με ακρίβεια περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ, οι οποίες διεισδύουν και κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, στο χόριο, δηλαδή το ενεργό δέρμα, για να εξαλείψουν τα γερασμένα και αλλοιωμένα κύτταρα του κατεστραμμένου δέρματος κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές.
  Έχει την δυνατότητα να καταστρέφει από το 5 έως 50% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο ανέπαφο με αποτέλεσμα να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία. Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής κάνει τις θεραπείες ασφαλείς ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος, και τα χέρια.
  Τα αποτελέσματα είναι τα άμεσα και τα προοδευτικά. Αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και λευκό. Μέσα στους τρείς έως έξι μήνες οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την ανανέωση των κυττάρων.

 

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα 18:00 - 21:00
Τρίτη 11:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Τετάρτη 11:00 - 14:00
Πέμπτη 18:00 - 21:00
Παρασκευή 11:00 - 14:00
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Social Media

Προφίλ

Το Δερματολογικό Ιατρείο μας στο Γαλάτσι, καλύπτει όλο το φάσμα της κλινικής, αισθητικής και laser δερματολογίας...